Tudung Nikah Gaya Arab

Monday, May 10, 2010

Disebabkan ramai yang bertanya dan meminati gaya arab, kini di Koleksi Vispera kami menampilkan set Vispera Arabe untuk pengemar gaya arab persis ratu arab dengan kemasan yang sarat di atas kepala. Set ini terdiri dari veil/layah, selendang dan juga purdah. Untuk veil/layah KV mencadangkan dengan corak yang ringkas kerana ingin menekankan dibahagian atas kepala. Selain dari itu, purdah berbentuk tirus membuatkan lagi muka kelihatan lebih panjang ini merupakan salah satu cara untuk menyelesaikan masalah muka bulat.

Vispera Arabe ini pasti menjadi idaman anda khusunya untuk majlis perkahwinan pada hujung tahun ini. Gaya ini amat sesuai untuk dipakai pada waktu pernikahan dan sewaktu upacara membatalkan air sembahyang pabila si suami akan membuka purdah  si isteri.

Selain dari itu, ia juga boleh dipakai ketika waktu bersanding dimana ketika isteri menanti kehadiran suami tercinta beliau akan menutup mukanya dengan purdah dan apabila suami tiba, si suami akan membuka purdah si isteri bagi memastikan itu adalah isterinya. Bagi pengantin di Johor ia amat bersesuaian kerana selepas suami membayar tol kepada mak andam...barulah mak andam boleh membuka purdah si isteri. Sungguh dramatik majlis anda nanti.

Bagi majlis bertandang, pengantin di dewan atau berarak dari satu tempat, anda juga masih boleh memakai set ini kerana ini menyembunyikan muka anda dari tamu disekeliling dan apabila tiba disinggah sana, barulah pengapit boleh membukakan purdah anda.



Jadi apa lagi tunggu lagi, hubungi Pn Vispera segera kerana set ini mengambil sedikit masa untuk disiapkan maklum sajalah ia terdiri dari 3 helaian yang berlainan. Untuk panduan penggunaan set ini selepas majlis, Pn Vispera akan memberi beberapa tips khusus pada anda.

89 comments:

Atiqah Adnan said...

cantiknyeee!!!
like this style!!
bestnye kalau dapat pakai macam ni dulu.. ah verangan.. hehe

aisha said...

cntik sgt..
xsaba rasenye nak pkai :)

Vispera said...

atiqah : tulah dulu x der ideakan...ni pun my client yg request...

aisha : heheheh...tunggu!

Nurulhuda|Adlie said...

sweet gila okay, mesti pengantin perempuan berdebar kencang pastu malu2 kucing masa husband nak bukak kan, oh can feel the thrill..

hana yoriee said...

pn vispera..bestnya tudung ni..gojes!terasa nak wat stail ni je..berapa lama ambil masa wat tudung camni ye?

Aleiz said...

ala dearrr..ngape dlu takde tudung ni?huhuh..nice sgt!!!

cik yaya said...

kak awe!cantik lah!!!!

Vispera said...

huda : dramatik kan time ni..cuma pengapit kena assist pengantin lelaki tu kalau sura sampai sudah x boleh bukak pin...

hana yoorie : untuk buat tudung ni x der lah lama sgt..tapi process nak cari material dan juga q list yg berderet tu kena amik kira.. nasihat i jgn last minit...

ziela : tu lah dulu belum ada idea ni lagi.. maklumlah semakin hari semakin ada peningkatan :)

cik yaya : ehhehehe...tq tq... kalau minat jgn last minute :)

.ArianiAizat. said...

hye awe,lama xdrop kt cni..design ala2 arobb ni mmg super duper cantekkkss la dear!! :)

nway,take care awe:)
*hugs*

Vispera said...

arianiaizat : hi nani... lama x sembangkan skg ni..sorry bz sgt2.. btw tq sebab drop ke sini dan lagi satu jaga diri n baby baik2..happy selalu...

@nn said...

cantiknye...sgt2 bkenan n mmg bhajat nk wt mcm ni time nikah t..brape kos nk bli or sewa tudung ni ek Pn.Vispera?

Anonymous said...

dlm dia selendang kan? tutup bahagian leher x?

Vispera said...

@nn : salam dear, boleh x email terus ke koleksivispera@gmail.com dan saya akan jawab dari situ. setakat ni kita hanya menerima tempahan dan sewaan untuk tudung ni belum buat lagi kerana kita gunakan kain chiffon silk jadi kalau dah banyak tangan takut rosak dan x cantik.

Anonymous : hi dear, utntuk tutup leher insyaAllah kami ada cara mengatasinya. Apakata email terus dan Pn Vispera akan menjawab dari situ, ia juga bergantung pada rekaan baju anda.

Anonymous said...

Hellow Mrs.Vispera,

This is Sya..tak sabarnyer nk tunggu tudung I siap..btw..thanks a million coz tunjukkn design ni pada I..suke sgt..

ratu okidz said...

cik vispera...
kalo gaya macam ni tp nk de awning bleh x...

wana said...

hi,saye berkenan nak sewa yang kaler putih ade x?cantikla..leh bagi quotation kat wana_najib@yahoo.com......

Vispera said...

sya : hi dear, u nyer otw yer..sabar yer..

ratu : yup..boleh pakai ngan anak awning..klu takut nampak bulat.

wana : setakat ni semua produk dari kain chiffon silk kv x der buat sewaan kerana kalau penyewa x jaga betul2 nanti cepat rosak dan after that x der sapaer nk pakai lagi.. dan lagi satu kesan dari makeup yg tebal pun akan jadi salah satu sebab juga.

Anonymous said...

akak boleh email saya quatation utk tudung jenis ini? email saya anishartini@yahoo.com

Anonymous said...

NI UTK DISEWA ATAU DIJUAL?
SY BERTUNANG 19TH NI TP XDE BAJU / TUDUNG LG
BERKENAN SGT YG BNI
BPE HARGANYA
BLEH EMAIL SY? hannan_alqudsey@yahoo.com.my

Anonymous said...

kak,kalo nak sewa bape harganya?email saye k !
dew_zs@yahoo.com.my

Anonymous said...

kak,kalo nak sewa bape harganya?email saye k !
dew_zs@yahoo.com.my

puteri perkahwinan said...

NE LA YG SAYE CARI2....yeyeH!!leh x akak tlg email sayer harge..majlis nikah bulan 12 ne..tekiu.
email: fahana.ali@gmail.com

mastura said...

salam akak,

boleyh emelkan saya qou tudung nni....nikah 31st july 2010

mas2raz@yahoo.com

Vispera said...

anis : i dah reply anishartini@yahoo.com pada 31st may please check ur email.

hanan : i dh reply ur mail

any : i dh email u, dew_zs@yahoo.com.my

puteri : i dah email u.. btw, blog u comell..

mastura : huhuhuhu..kena awal tempah ni...

Nora Anne Burn said...

dis one..?? suke sgt..kebetulan mase nikah i choose kaftan for my dress..email me..annejamal85@yahoo.com

awa said...

pn vispera...nk jgk tahu hrga....awa nk tempah gak nt.. my email: lecute_shortcake@yahoo.com

jihan musfirah musa said...

hai...saya berminat sangat dengan tudung tu...tema kawen saya pon memang ala2 arab leh saya tahu barape harga tudung ney??..email me plezzz...
jihan_musfirah06@yahoo.com

jihan musfirah musa said...

hai saya sgt suker dgn tudung ney...saya dh email dh hope dpt reply soon..tq..;)

Dy diaz said...

akak, saya sangat suka dengan tudung ala arab 2...cantik!!!! tempahan akan diperolehi seperti di gambarkan kak..maksudnya tudung dengan selendang sekali kan...tapi saya nak owning sekali ye.bagi quatation kat saya di dr.hadihashim@yahoo.com..saya ingin guna utk majlis nikah saya.

eira arysha said...

salam pn. vispera..
majlis sy 12/12 tema mmg arabian.
boleh emailkan harga dan bagaimana sy nk tempah tudung nikah gaya arab nie kat eira.arysha@gmail.com

eira arysha said...

salam pn. vispera..
boleh tolong emailkan kat sy harga tudung ini kat eira.arysha@gmail.com

reyna said...

chanteknya!!!! so sweeet.. teringin laa... berapa harganya? email me.. pinky_starlight@yahoo.com

+f.e.y.z.a.l.i.c.i.o.u.s+ said...

SALAM KAK VISPERA,
SAYA BERMINAT SGT NGN TUDUNG NI. BLEH EMEL QUATATION X?
feyza_fyza@yahoo.com
KALER CREAM ADA TAK?

Anonymous said...

akak..sy nak taw harga tudung ni..plez email sy : blinkgirlz070@yahoo.com

~~BabY PiNk~~ said...

cantik sgt2!!!!!!!!! brape ye hargenye..
nur_ell89@yahoo.com.my
tq..>_<

Aliya Natasha / Ina said...

sis, saya minat ni, boley email quotation harga utk tudung ni? aliya_natasha9040@yahoo.com

Aliya Natasha / Ina said...

pls email me the quotation ok?

dayang ann said...

salam...boleh quot tudung mcm ni tak kat email saya? alynzz@yahoo.com... mahal ke??saya teringin sangat2...tp kene cut budget banyak.. so, kalau awak beri quotation kat saya..dapat sy budget awal.. satu lagi, berapa lama masa nak ambik utk tempah?

eisya^^echa said...

set Vispera Arabe nie bape price dye.... urgent untuk akad nikah on 18.9.2010.... Butik u kat mane ye???

Vispera said...

salam,
mintak maaf kerana lewat reply semua komen...

untuk tempahan sila rujuk entry ini http://koleksivispera.blogspot.com/2009/05/syarat-kaedah-tempahan.html

tentang harga, color dan penerimaan tempahan..sila email terus ke koleksivispera@gmail.com

kedai dimana? buat masa ini KV hanya beroperasi dari rumah dan berinteraksi melalui internet.

untuk sesi temujanji, hanya dibuka kepada yang benar2 ingin menmpah dan telah membayar deposit sahaja.

Vispera said...

salam,

harap awak semua dapat email ke koleksivispera@gmail.com utk keterngan lanjut, kerana buat masa ini saya terlalu sibuk utk email setiap seorang. seandainya anda menghantar email..insyaAllah saya akan reply secepat mungkin.

Harap maklum.

Anonymous said...

slm...nk tnye harge yg ni..serius..
hitampinkhome@yahoo.com
tq..

Anonymous said...

salam.kak saya nk quatation harga tudong ni bole x? sgt2 berminat. nk bli.huhu. majlis nikah bulan 12 ni.
ni email saya..
syafiqah@kln.gov.my
thx alot. :-)

Diebalychouzz said...

suka la dengan tudung ala arab ni..
berapa harga n berapa lama masa yang diperlukan nak siapkan satu tudung macamni?

please email me at nadibah77@yahoo.com

Anonymous said...

cantikkk..berapa ni yea.email me sitynur_hidayah@yahoo.com

Anonymous said...

salam cik vispera, saya ada anta email pada cik vispera.. really hope u'll respond my mail soonest.. takesyihazrith@gmail.com

HAFIZ said...

salam...
boley emelkan saya qou tudung ni..
feezbowl@yahoo.com

Anonymous said...

sis, saya minat ni, boley email quotation harga utk tudung nie..really like it..saya ader dinner 24hb august..ariesshiema_89@yahoo.com

Hani Azman said...

Saya berminat nak beli. Ada pilihan color tak dan macamana nak order?

Hani Azman said...

Saya berminat nak order.

Anonymous said...

HAII.. LEH TAK EMAIL KAT SAYA BAPE HARGA TUDUNG NIE..MINAT LA..NIKAH BULAN 12 NIE..NAK COLOUR PUTIH.
n_gurlz@yahoo.com.my

Anonymous said...

SALAM
hye kak, saya nak tye..berapa harga suhelai tudung vispera Esplendido..saya nak tau
Email kat dieanasofiea@yahoo.com..tq kak

shafina reena said...

reena_Scha@yahoo.com
please email me the quatation.. jenuh dah berangan nak pakai tudung ni.. pls.. saye nak warna gray 1, putih 1.. how nak dapat info.

Anonymous said...

salam akak,
tdung cmni bpe??
email kt sye ye ty_ynn307@yahoo.com

Anonymous said...

salam..kak..leh x email kat saya.. quotation untuk purdah tu? nak beli laa..thx..my email..
cuppyladyz@yahoo.com

Khumaera Ismail said...

salam..
sy minat la na tempah tudung nie..
email to me the price leh??
mekasih.. =)
evira85@gmail.com

eryThr0|\/|y(iN said...

h0pe u'll respond t0 my mail :: aiswaz@yahoo.com
sgt berminat ngan tudung ni..

Anonymous said...

puan vispera, please respond to my email... coz i want to order from u..

Anonymous said...

hai..vispera bleh x pm harga tudung nie..nice sangat untuk di pakai pd hari pernikahan saya..sama warna ngan baju nikah saya pd 20/11 nie..(ermieliya@yahoo.com)

Lenny Sue said...

Sangat gorgeous!!!
akak ley tolong email kan tak brape harga kalau
1. Sewa
2. Beli

pastu nak tanya berapa warna yang available ek???

ley tlg email kt saya tak..
parenn_22@yahoo.com

terima kasih kak...

Anonymous said...

hye....
sy baru lg sini...sgt cntik la tudung style mcm nie...selain kaler kelabu...kaler pe yer pn vispera ley wat???

alia said...

salam,
berminat sgt untuk pakai waktu nikah nnt..bape harga?then leh request wane n design sendiri ke?nnt email saya ye..aliaz_07@yahoo.com..TQ..:)

Yusaniah said...

salam.nak tanya.berapa harga tudung mcm ni yer..boleh tak bagi quotation harga2 tudung.saya sgt berminat nak beli.. majlis saya bulan 12 nanti..leh email ke chekneeah@gmail.com.my yer

Miss SeRi AzlieNa said...

Pn. Vispera...tlg e-mailkan sy harga dan cara pembelian secepat mungkin...sy sangat berminat dengan style ni!! cantik sgt!!!!! warna pink lembut ade x? e-mail me ok? pleasee... aleya_batrisyah@yahoo.com

Anonymous said...

tantikk...
spt yg diangan2kan..
akk, bleh email qtation utk yg nie?
masam_virgo@yahoo.com.my

beliberry said...

macam mne nak order tudung nih...leh email x??
plz...as soon as possible..
majlis sy bulan 12 nih..da lame crk tung ala arab nih...plz reply back...
dis is my email buglavender86@gmail.com

Anonymous said...

kak, sy nk temph baju n purdah silver tu mcm ner

eena said...

minat..boleh emel harga x?fazreena@hotmail.com

Anonymous said...

salam..puan, saya dah email puan pertanyaan tuk tempahan.. harap dapat balasan secepat mungkin sbb saya nikah mggu depan..tq asmaaliasak@yahoo.com

Anonymous said...

pn. vispera,
so nice & cute la tudung nikah ni
leh wat quotation and email kat sy? aruzaroon@yahoo.com.my

Anonymous said...

i nak .....email me pls zurifazila@yahoo.com

Anonymous said...

Salam,Akk sy minat sgt style ini. Sy belom tempah baju nikah tp kain sudah ada,wrna gold cream. akk ada amek tempahan buat baju nikah x? sy nak sekali dgn purdah neh. boleh akk bg sy harga? email : edora_agrofresh@yahoo.com.my

Anonymous said...

salam pn.vispera..sgt cntik tdg ni..tahniah krn mnghasilkan sst yg unik..hopefully dpt emel quotation price di emel sy: farisahalawi@yahoo.com..utk kaler pink+putih..semoga terus sukses ya^^

roznie said...

salam..saya da pena antar emel nak tanya pasal tudung nikah gaya arab tapi smpi arini xda reply pun..plz cex ur inbox sis..i nak urgent:)tq

yana said...

hai kak... sy da lama email akak n tanya psl tudung style arabian nih..hopefully akak dpt reply secepatnye ye..tq..

Yana_Comel2104@yahoo.com

Anonymous said...

sy nk melangsungkan pkahwinan dlm ms terdekat ni...sy bminant dgan gaya tudung ini,bgaimana nk mendapat kan nye,sila email ke azrie_aien@gmail.com,klu blh sila nyate kan harga tudung berikut

Anonymous said...

sy nk melangsungkan pkahwinan dlm ms terdekat ni...sy bminant dgan gaya tudung ini,bgaimana nk mendapat kan nye,sila email ke azrie_aien@gmail.com,klu blh sila nyate kan harga tudung berikut

erin said...

kak..ley emailkan price n detail tdg ni x?bminat tok beli...ni email i..
erin_scotegl.manja91@yahoo.com

Anonymous said...

harga berapa?

Anonymous said...

hai akak..
bole x sya nk taw harga tdung ni..sya minat sgt ngan tudung...agk2 warna turqoise ade x?sbb tema sya color tu..pls reply me..asap..

Ini Raha said...

salam, nak wat gaya macam ni untuk nikah..boleh bagi quotation tak untuk sewa dan beli..

rahaiza@gmail.com

tq

baby said...

saye berminat dengan tudung ini..please email saye princessaireen@gmail.com ..saye nak tau details...thanks

cekwan said...

blh x saya nk tahu harga tudung mcmni brape?nikah taun depan..

nlyana said...

puan...kalau muka bulat sesuai ke pakai????

Lina said...

cantik & anggun...really like it!!
brp harga tudung nikah nie?? & bleh tengok sample tak kalau nak tempah tudung nie...brp lama masa yang diperlukan kalau nak tempah tudung jenis nie?? bleh email kat saya

ToPSecReT_307@live.com

sabryna said...

like dis tudung very much!!!

sabryna said...

i like dis tudung very much!!!

sabryna said...

cantik sgt

Vispera said...

tq sabryna..

 

Promosi

Promosi

Iklan

Followers

Copyright 2011 koleksi vispera. All rights reserved.